prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027
A.C.U.M.: Adaptează-te la Cerințe Unice și Moderne
Cod proiect: 311729
REZULTATE AȘTEPTATE
R1
-
minimum 200 de persoane (potentiale membre GT proiect) beneficiaza de 1 workshop online de constientizare (8 evenimente online a cate minimum 25 participanti) asupra importantei FPC si a participarii la FPC.
R2
-
directori de resurse umane si/sau manageri de linie si/sau angajati a 10 organizatii din regiunea NE beneficiaza de intalniri fata in fata cu expertii proiectului, in cadrul carora sunt dezbatute oportunitatile, importanta si necesitatea participarii angajatilor la programele de FPC.
R3
-
600 de exemplare brosura de constientizare sunt diseminate in regiunea Nord-Est pentru constientizarea GT potential, asupra beneficiilor FPC pentru o cariera aliniata noilor tehnologii si mediului digital.
R4
-
3 video-uri de constientizare asupra necesitatii introducerii in piata muncii a locurilor de munca digitale, a respectarii principiilor egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati si integrarea perspectivei de gen, nediscriminarii si prevenirii oricarei forme de discriminare pe criterii de gen, origine rasiala sau etnica, religie sau convingeri, handicap, varsta sau orientare sexuala, si asupra importantei aportului actorilor de pe piata muncii la dezvoltarea competentelor si locurile de munca verzi si la economia verde, pt a aduce un impact pozitiv in dezvoltarea unei piete a muncii incluzive, productive si durabile sunt pregatite si diseminate catre GT si potential GT.
R5
-
602 persoane din regiunea NE sunt recrutate, inregistrate ca GT in activitatile proiectului, pe masura implementarii acestora, in categoriile si cuantumul stabilit, si mentinute pe perioada desfasurarii activitatilor.
R6
-
602 persoane din GT beneficiaza de sesiuni individuale si de grup de consiliere profesionala.
R7
-
58 persoane - GT manageri beneficiaza de 1 program de formare profesionala de tip specializare- Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca, organizat prin constituirea a 5 grupe de curs (in medie) si cel putin 50 de persoane dintre acestea obtin certificarea.
R8
-
Minimum 91 de persoane obtin un certificat de calificare in conformitate cu prevederile OG nr. 129/2000. Aceste persoane sunt din cadrul GT angajati care beneficiaza de 1 program de calificare - Constructor structuri monolite, organizat prin constituirea a 8 grupe de curs (in medie) participarea la cursul de calificare fiind in numar de 100 de persoane.
R9
-
144 persoane - GT angajati beneficiaza de 2 programe de formare profesionala de tip initiere - Constructor-montator de structuri metalice si Lacatus constructii metalice si navale, organizate prin constituirea a 11 grupe de curs (in medie) si cel putin 123 de persoane dintre acestea obtin certificarea.
R10
-
300 persoane - GT angajati beneficiaza de 2 programe de formare profesionala, Operator introducere, validare si prelucrare date (curs de initiere) si Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (curs specializare), organizate prin constituirea a 22 grupe de curs (in medie), iar cel putin 255 de persoane dintre acestea obtin certificarea.
R11
-
602 persoane din GT participa la 3 module de invatare, (1) modulul nediscriminare, (2) modulul egalitate de sanse si de tratament intre femei si barbati si integrarea perspectivei de gen si (3) modulul contributia la dezvoltarea competentelor si locurile de munca digitale si verzi si la economia verde ce asigura informatii detaliate asupra necesitatii introducerii in piata muncii a locurilor de munca digitale, a respectarii principiilor egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati si integrarea perspectivei de gen, nediscriminarii si prevenirii oricarei forme de discriminare pe criterii de gen, origine rasiala sau etnica, religie sau convingeri, handicap, varsta sau orientare sexuala, si asupra importantei aportului actorilor de pe piata muncii la dezvoltarea competentelor si locurile de munca verzi si la economia verde, pt a aduce un impact pozitiv in dezvoltarea unei piete a muncii incluzive, productive si durabile.
R12
-
1 parteneriat “ACUM TINE PASUL” este realizat intre Solicitant (furnizor de FPC) si patronate si/sau sindicate active la nivel local, regional si/sau national, pentru a transmite in mod structurat si specific catre angajatori si/sau angajati (membri ai patronatelor si/sau sindicatelor) beneficiile formarii profesionale continue a angajatilor pentru actualizarea competentelor specifice, ca urmare a evolutiilor tehnologice rapide si a aparitiei de noi competente pe piata muncii, pentru a creste participarea la programe de FPC in acord cu nevoile de ultima ora ale angajatilor si pentru a anticipa, la nivel de sector, tendintele de aparitie a noi competente a angajatilor, necesare mentinerii operatorului economic pe o piata in continua schimbare si din ce in ce mai reglementata in ceea ce priveste consumul de resurse si dezvoltarea durabila.
R13
-
1 mecanism/sistem de lucru la nivelul parteneriatului, realizat intre Solicitant (furnizor de FPC) si patronate si/sau sindicate active la nivel local, regional si/sau national, este dezvoltat pentru anticiparea nevoilor viitoare de competente, atat la nivel de sector cat si la nivelul operatorului economic.
R14
-
1 campanie de informare si publicitate proiect este realizata.
R15
-
Management de proiect realizat.